Ринопластика

Какво е ринопластика?  

Ринопластиката е операция за подобряване на формата и функцията на носа. Целта на процедурата е да сте доволни, както от начина, по който дишате през носа така и от новата си визия. 

 

Трябва ли да се оперирам или не?  

Ако сте недоволни от формата или функцията на носа си, задължително се консултирайте с компетентен специалист. 

Следните точки могат да ви помогнат да се чувствате по-добре подготвени.  

 

Трябва ли да се страхувам от ринопластиката?

Не, животозастрашаващи усложнения, почти никога няма да възникнат по време на ринопластика. При повечето пациенти след ринопластика има много малко болка след операцията. Разбира се, трябва да бъдат подготвени за повече или по-малко отоци около очите, за период до една седмица и че дишането няма да е с оптималния си обем. Тези неудобства до голяма степен зависят от начина, по който тялото ви реагира на процедурата и, разбира се, техниката, използвана от хирурга. Въпреки това, ринопластика се счита за най-трудната от всички пластични операции на лицето и риска от резултат, който е нежелан е по-висок, отколкото при други процедури.  

 

Как мога да намеря  най-добрия хирург? 

Ако имате проблеми с дишането и външната форма на носа задължително се обърнете към специалист по УНГ болести с хирургични  умения в областта на лицето и шията. Поинтересувайте се от неговата квалификация, стаж и специализации.

Основната функция на носа е дихателната и съществува голям риск при промяна формата на носа тя да бъде нарушена, за сметка на естетиката. Бъдете внимателни при избора.

       

В допълнение, Вие трябва да обсъдите вашите желания в големи подробности и попитате избрания от Вас хирург за шансовете за получаване на желания резултат. Също така имайте предвид, че дори на най-изтъкнатите експерти може да се наложи да извършат  реоперация. Вие сте избрали правилния лекар, ако сте намерили отговор на всички ваши въпроси  в приятната атмосфера на взаимно разбирателство, ако Вашият лекар знае какво точно очаквате и сте добре информирани за възможностите за получаване на желания от вас резултат.  

 

Мога ли да видя как ще изглеждам след операцията?  

Да, изображение на компютър може да ви даде представа за това как ще изглежда носът Ви след операцията. Не забравяйте, че резултатът почти винаги ще се различава в известна степен от компютърно моделирания резултат, независимо от експертните познания на хирурга.  

 

Какъв е престоят след операция?  

Това зависи до голяма степен от използваната техника на операция. Моля, попитайте Вашия лекар, какво трябва да спазвате преди операцията и това, което ще ви бъде позволено след това. При повечето пациенти, има подуване на клепачите и синини в  продължение на няколко дни след корекцията на носа. Повечето пациенти се връщат на работа в рамките на седмица.